Význam fotografií při prodeji nemovitostí

Kvalita fotografií hraje při prodeji nemovitostí významnou roli. Tuto skutečnost podceňují nejen majitelé prodávající si nemovitost sami bez RK, ale i mnozí realitní makléři. Kvůli tomu často dosáhnou při prodeji nižší cenu než by mohli.

Zejména úvodní fotografie v inzerci má velký význam. Ta rozhodne, jestli čtenáře váš inzerát na internetu zaujme či nikoli. Na prvním místě umístěte tu nejlepší fotografii, kterou máte k dispozici. Měla by to být fotografie, která něčím na první pohled zaujme, nejlépe vystihne pozitivní charakter vaší nemovitosti a vzbudí v lidech pocit domova a bezpečí. Nemohu vám říct jakou konkrétní fotografii vybrat, je to hodně individuální. Někdy to může být výhled z oken, jindy obývací pokoj, kuchyňský kout, zahrada a někdy pohled na dům a jeho architekturu. Preferujte ty fotografie, na nichž se nachází zeleň (například květiny v pokoji, výhled z okna či zahrada). Nemáte-li žádné květiny, doporučuji nějaké pořídit. Zelená barva uklidňuje a v lidech vzbuzuje pocit klidu a domova. Podobně působí modrá obloha. Proto je také dobré na fotografiích digitálně odstranit šedou oblohu a nahradit jí oblohou modrou. Nemovitost by měla být fotografována za denního světla a dobře nasvícena, měla by být uklizena, platí pravidlo, že vše, co je menší než fotbalový míč, musí jít ze záběru pryč, protože rozptyluje zraky čtenářů. Ideální je pak fotografovat s širokoúhlým objektivem s nízkou ohniskovou vzdáleností. Nemovitost tak bude působit prostorněji a snáze zaujme oči potenciálních zájemců. To znamená, budete mít větší odezvu.

Příklad 1

Podívejte se na rozdíl mezi obyčejnou fotografií a fotografií pořízenou profesionálním fotografem:

rodinný-dům-Praha

rodinný-dům-Praha-remax-alfa

Schválně, poznáte, kterou dělal profesionální fotograf?

Příklad 2

Podívejte se na rozdíl níže zobrazených fotografií. Jedná se o obyčejný byt v panelovém domě.

První je fotografovaná fotoaparátem se standardním objektivem.

640x426 remax alfa obývací pokoj standarní objektiv

Následující fotografie je pořízená fotoaparátem s širokoúhlým objektivem s nízkou ohniskovou vzdáleností.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Z fotografií je patrné, že druhá z nich poskytuje komplexnější obrázek o místnosti. Nemovitost tak snáze zaujme zraky potenciálních kupců. Díky tomu můžete očekávat větší odezvu na inzerát.

 

 
 
2018-08-23T23:31:57+01:00

Co řekli klienti o mých službách